Dictionar medicamente litera L

Lacryvisc

Compozitie Lacryvisc

Lacryvisc

Lacryvisc este un gel oftalmic steril si izoton, avand un pH neutru. Fiecare gram contine: 3 mg carbomer, manitol, 0,04 mg thiomersal (conservant antimicrobian), hidroxid de sodiu si apa purificata. Lacryvisc formeaza un strat protector si lubrifiant la suprafata corneei. Se intrebuinteaza ca si substituent de lacrimi. Lacryvisc s-a dovedit extrem de util in tratamentul cazurilor severe de ochi uscat; gelul lubrifiaza corneea si conjunctiva timp indelungat, astfel ca el poate fi aplicat mai putin frecvent decat substituentii conventionali. In functie de severitatea tabloului clinic, Lacryvisc amelioreaza simptomatologia timp de 3-4 ore.

Indicatii Lacryvisc

Ochi uscat. Substituent de lacrimi in toate cazurile de umectare insuficienta sau necorespunzatoare a suprafetei oculare.

Mod de administrare Lacryvisc

Se instileaza in sacul conjunctival cate o picatura de 4 ori pe zi sau de cate ori este nevoie. Tubul trebuie sa fie tinut vertical, pentru ca gelul sa curga prin forta gravitatiei. Aceasta tehnica permite curgerea din tub a unei cantitati de gel corespunzatoare capacitatii sacului conjunctival si impiedica lipirea genelor.

Contraindicatii Lacryvisc

Hipersensibilitate la oricare component al acestui produs, mai ales la thiomersal.

Precautii Lacryvisc

Sarcina si alaptare: Produsul poate fi utilizat conform prescriptiei medicale in timpul graviditatii si a perioadei de alaptare, fara riscuri pentru fat sau copil. Supradozare: Datorita proprietatilor produsului, precum si metodei sale de administrare, este exclusa posibilitatea supradozarii.
Efecte asupra indemanarii de a conduce masina sau de a manipula utilaje: Pot sa apara tulburari de vedere temporare pana la distribuirea uniforma a gelului pe toata suprafata oculara.
Purtatorii de lentile de contact nu vor utiliza Lacryvisc in timpul folosirii lentilelor. Lacryvisc nu va fi folosit dupa data expirarii marcata pe eticheta. Lacryvisc nu va fi folosit mai mult de o luna de la prima deschidere a flaconului. A nu se atinge capatul tubului de nici o suprafata. A nu se lasa la indemana copiilor.

Reactii adverse Lacryvisc

Tulburari de vedere ocazionale si temporare, pana cand gelul este uniform distribuit pe toata suprafata oculara. Conservantul thiomersal poate cauza alergie de contact.