Dictionar medicamente litera L

Lusopress

Compozitie Lusopress

Lusopress

1 comprimat contine 20 mg nitrendipina.

Actiune terapeutica Lusopress

Nitrendipina este un derivat de dihidropiridina ce actioneaza ca antagonist de calciu, selectiv pe musculatura neteda a vaselor sanguine reducand astfel rezistenta periferica si consecutiv tensiunea arteriala. Avand un timp de injumatatire prelungit, Lusopress permite obtinerea efectului antihipertensiv cu numai o singura doza pe zi.

Indicatii Lusopress

Hipertensiune arteriala.

Contraindicatii Lusopress

Hipersensibilitatea individuala la medicament. Lusopress nu se va administra in timpul sarcinii sau alaptarii.

Precautii

La pacientii cu afectiuni hepatice sau renale si la pacienti cu glaucom se recomanda administrarea cu prudenta si sub supraveghere medicala stricta.

Reactii adverse Lusopress

Rareori pot aparea: cefalee, flushing si senzatie de caldura. Aceste efecte nedorite sunt de regula usoare si sunt posibile doar in primele saptamani de tratament, fiind reversibile. in cazuri extrem de rare pot aparea: vertij, greata, diaree, reactii dermice, prurit, tahicardie sau palpitatii.

Mod de administrare Lusopress

Tratamentul se va individualiza functie de gravitatea afectiunii. Daca medicul nu prescrie altfel, se recomanda urmatoarele doze:
Adulti: 1 comprimat pe zi dimineata sau 1/2 comprimat de doua ori pe zi dimineata si seara (doza zilnica totala de 20 mg Lusopress). Daca sunt necesare doze crescute, doza zilnica poate fi crescuta pana la 1 comprimat de doua ori pe zi, dimineata si seara (doza zilnica totala de 40 mg Lusopress). Daca este necesara ajustarea dozei la 1/2 comprimat = 10 mg Lusopress, aceasta se va administra dimineata. In cazul pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale cronice, metabolizarea si excretia medicamentului sunt intarziate. De aceea este necesara o ajustare individualizata a dozei. In acest caz se incepe tratamentul cu 1/4 comprimat Lusopress (5 mg) administrat dimineata. Comprimatele se administreaza cu apa, dupa masa.