Semne Simptome Litera O

Ochi mariti

Ochii mariti in volum prin inflamarea structurilor din spatele ochilor – exoftalmie (marirea ochilor) – este adesea un simptom al unei afectiuni hormonale numita hipertiroidism (Boala Graves).Ochi mariti-Exoftalmie

Exoftalmia poate fi asociata unei inrosiri a conjunctivei, unui edem al pleoapelor, uneori unei vederi in dublu cu un strabism trecator. In cazul exoftalmiei bilaterale, mai ales daca nu exista febra sau chemozis sau echimoze, cea mai utila investigatie este profilul tiroidian. RMN-ul orbitei poate fi facut, de asemenea.

Boala Graves este cauzata de o hiperproductie a hormonului tiroidian denumit tiroxina. In cazuri grave, boala Graves – prin marirea globilor oculari – poate duce la vedere dubla.

Deoarece prin marirea globilor oculari, ochii sunt mai expusi la contactul cu aerul, este dificil sa-i pastrezi lubrifiati. In formele usoare ale acestei afectiuni, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti mentii ochii linistiti, hidratati. Ai putea sa incerci lacrimile artificiale. In cazuri mai grave, hiperproductia de tiroxina poate fi incetinita de anumite medicamente.