Dictionar medicamente litera A

Abrolen

Abrolen

Compozitie Abrolen

5 ml sirop contin 30 mg ambroxol clorhidrat.

Actiune terapeutica Abrolen

Ambroxol are proprietati mucocinetice (stimuleaza functia de activare a epiteliului vibratil si este expectorant) si proprietati mucolitice. Are posibilitatea indepartarii secretiilor arborelui traheobronsic, reduce in acest mod secretiile nazale si imbunatateste respiratia.
Studii farmacocinetice au aratat o absorbtie rapida a ambroxolului. Concentratia maxima se atinge in 2-3 ore. Timpul de injumatatire plasmatic este de 10 ore. Ambroxol se elimina prin urina neschimbat sau ca metaboliti.

Indicatii

Ca lichefiant al secretiilor mucoase ale cailor respiratorii, in cazuri de afectiuni bronho alveolitice acute sau cronice (bronsite, emfizeme, traheobronsite, bronsite astmatice cronice). De asemenea se indica pentru prevenirea complicatiilor postoperatorii in ceea ce priveste respiratia.Trebuie sa fie administrat concomitent cu antibioticul potrivit in cazul bronsitei acute.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 lingurite de doua ori pe zi.
Dozele de mai sus sunt indicate in afectiuni acute ale aparatului respirator si pentru inceperea tratamentului pentru afectiunile cronice, care se continua timp de 10 zile.
Medicamentul trebuie administrat inainte de mese.

Contraindicatii

Nu trebuie administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Precautii

Medicamentul nu trebuie administrat concomitent cu antitusive sau medicamente cu actiune atropinica.

Reactii adverse

Pot apare simptome gastrointestinale (greata, voma) care sunt de obicei de slaba intensitate.