Dictionar medicamente litera A

Alzental, comprimate

Compozitie Alzental

Fiecare comprimat contine 200 mg albendazol;
1 ml suspensie contine 20 mg albendazol.

Indicatii Alzental

Alzental

Alzental este un antihelmitic cu spectru larg, cu proprietati vermicide, ovicide si larvicide. Alzental este indicat in tratamentul parazitozelor cu unul sau mai multi dintre urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis, Ascaris lumbricoides, Ancylostoma duodenale, Giardia lamblia, Necatoramericanus, Strongyloides stercoralis, Taenia spp., Trichuris trichura. Alzental scade riscul reactiilor alergice si al diseminarii intraoperatorii in cazul chistului hidatic si poate fi folosit si pentru tratarea cazurilor la care nu poate fi practicata cura chirurgicala.

Mod de administrare

Doza si durata tratamentului se ajusteaza in functie de parazit.

Pentru tratamentul chistului hidatic se administraza preoperator o doza de 10mg/kg corp si zi, timp de 28 de zile. Pentru tratamentul chistului hidatic inoperabil se administreaza mai multe cure de 28 de zile, separate de cate 14 zile fara tratament. Doza zilnica de Alzental este de 10 mg/ kg corp si zi in priza unica.

Contraindicatii

Alzental nu se administreaza in sarcina deoarece studiile efectuate pe animale de laborator au aratat ca are efecte teratogene si embriotoxice. Se administreaza cu precautie la copii sub 2 ani.

Reactii adverse

Alzental poate sa produca uneori disconfort abdominal, dureri de cap, anorexie, greata sau varsaturi.