Dictionar medicamente litera D

Dentaflux

Compozitie Dentaflux

Comprimate aromate, fara zahar, continand 0,50 mg si 1,00 mg fluor ionic (sub forma de fluorura de sodiu).

Actiune terapeutica Dentaflux

Fluorul ionic continut de comprimatele de Dentaflux contribuie la formarea smaltului dentar, avand un rol important in prevenirea cariilor dentare. Fluorul se acumuleaza in dinti in perioada de formare si crestere a acestora, stimuleaza activitatea osteoblastilor, favorizeaza mineralizarea si stabilizeaza cristalele de hidroxiapatita.

Indicatii Dentaflux

Comprimatele de Dentaflux sunt considerate necesare in zonele geografice in care apa potabila nu contine suficient fluor ionic. Produsul trebuie administrat regulat, fara intrerupere, de la nastere pana la varsta de 14 ani.

Mod de administrare Dentaflux

Dentaflux comprimate se administreaza numai la recomandarea medicului stomatolog, in zonele in care continutul in ioni de fluor (F-) al apei potabile nu depaseste 0,7 ppm (parte per milion). Stabilirea dozei zilnice se face functie de varsta si continutul in F al apei potabile.

Doza stabilita se administreaza in priza unica, de preferinta dupa masa de seara. Pentru sugari, comprimatul va fi zdrobit si dispersat in putin lichid (apa, ceai). Pentru copiii la care varsta permite, comprimatul va fi lasat sa se dizolve lent in gura, in spatiul dintre obraz si gingie, alternativ pe stanga si dreapta.

Contraindicatii Dentaflux

Pentru dozele profilactice mai sus mentionate, nu exista contraindicatii.

Precautii Dentaflux

Se administreaza cu prudenta la copii cu insuficienta hepatica si renala.

Sarcina si alaptare Dentaflux

Nu se administreaza la mamele gravide.

Supradozare Dentaflux

La copii apar pete sau eroziuni albicioase pe suprafata dintilor.