Dictionar medicamente litera A

Antalcol

Compozitie Antalcol

Antalcol
Antalcol

Comprimate continand disulfiram 500 mg.

Actiune terapeutica Antalcol

Opreste metabolizarea alcoolului etilic la stadiul de acetaldehida, care se acumuleaza. Ca urmare, ingestia de bauturi alcoolice dupa administrare de Antalcol provoaca fenomene neplacute (terapie de aversiune).

Indicatii Antalcol

In alcoolismul cronic, ca tratament adjuvant.

Mod de administrare Antalcol

Prima zi 1-3 comprimate (500 mg-1,5 g), zilele 2-10 cate 1-2 comprimate/zi, apoi tratament de intretinere 1 comprimat la 2-3 zile. Tratamentul cu disulfiram se incepe obligatoriu in spital, se face sub control medical si cu cooperarea bolnavului; testarea cu doze mici de alcool se poate face dupa primele 5 zile de tratament, cu multa prudenta si avand la indemana mijloace de reanimare.

Contraindicatii Antalcol

Afectiuni miocardice si coronariene, insuficienta hepatica, diabet, epilepsie, psihoza, sarcina, dependenta medicamentoasa; prudenta in boli ale tiroidei, leziuni cerebrale, nefrita, hepatita. Nu se administreaza dupa ingestia recenta de alcool (in ultimele 24 de ore ).

Reactii adverse Antalcol

Gust neplacut, tulburari digestive, halena fetida, cefalee, astenie, tulburari de memorie, somnolenta, impotenta, eruptii alergice, la doze mari polinevrite, nevrita optica, fenomene psihotice.
Dupa ingestia de alcool sunt posibile reactii grave: deprimare respiratorie, colaps, aritmii cardiace, coma, convulsii, moarte.