Dictionar medicamente litera A

Antiartritic natural

Compozitie Antiartritic

Antiartritic natural

Glucosamina (sulfat) 250 mg, cartilaj de rechin 62,5 mg, calciu (citrat) 25 mg, calciu (gluconat) 25 mg, vitamina D3 (cholecalciferol) 50 UI, mangan 6,25 mg, curcumina extract de radacina de Curcuma longa) 25 mg, gelatina hidrogenata 62,5mg.

Actiune terapeutica Antiartritic

Glucosamina este o substanta produsa de organismul uman, al carei rol fiziologic este de stimulare a sintezei de glicosaminoglican, componentul structural de baza al cartilajului articular si vertebral si al colagenului. Cartilajul de rechin este o sursa naturala de calciu si fosfor. Efectul sau antiinflamator se datoreaza mucopolizaharidelor (condroitina, glicosaminoglican) si proteinelor din compozitie, care blocheaza angiogeneza, reducand inflamatia si durerile articulare. Calciul, in asociatie cu vitamina D (fixatoare de calciu), previne si trateaza osteoporoza, spasmofilia, tetania, decalcifierea oaselor si hipocalcemia.
Curcumina (extractul de turmeric – Curcuma longa) are un efect antiinflamator comparativ cu fenilbutazona si cortizonul, realizat prin mai multe mecanisme: inhibarea agregarii plachetare (prin inhibarea sintezei tromboxanului), favorizarea fibrinolizei, inhibarea raspunsului neutrofilelor la stimuli variati implicati in procesul inflamator, stimularea eliberarii corticosteroizilor.
Actiunile antiinflamatoare, analgezice si antitumorale ale Antiartriticului natural sunt lipsite de efectele secundare si de reactiile adverse nedorite ale medicatiei clasice cu antiinflamatoare steroidiene (cortizonul) si nesteroidiene (fenilbutazona, indometacinul etc.).

Indicatii Antiartritic

Repara structurile articulare si intervertebrale distruse, reduce disconfortul si mareste mobilitatea articulatiilor in situatii de uzura marcata, la batrani si sportivi. Eficienta maxima in tratamentul artritei si osteoartritei reumatoide, a bolilor degenerative si inflamatorii articulare. Indicat in prevenirea si tratamentul osteoporozei, hipocalcemiei, spasmofiliei si tetaniei.

Mod de administrare

1-3 capsule pe zi, de preferinta 120 zile, sau dupa sfatul medicului.

Contraindicatii Antiartritic

Femei gravide, dupa interventii chirurgicale, plagi care necesita revascularizare, hipercalcemie, litiaza calcica.

Precautii Antiartritic

A nu se depasi doza stabilita! A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse Antiartritic

La dozele recomandate, nu exista reactii adverse.