Dictionar medicamente litera C

Cephyl

Compozitie Cephyl

Belladonna 4 CH aa 0,0004 g, Iris versicolor 4 CH aa 0,0004 g, Nux vomica 4 CH aa 0,0004 g, Spigelia 4 CH aa 0,0004 g, Gelsemium 4 CH aa 0,0004 g, etenzamida 0,2 g, guaranina 0,040 g, acid acetilsalicilic 0,10 g. Excipienti q.s.p. 1 comprimat de 0,40 g.

Actiune terapeutica Cephyl

Formula Cephylului realizeaza o sinergie medicamentoasa cu componentele traditionale cu dozaj slab (etenzamide, guaranine, aspirina) cu actiune chimioterapeutica directa si cu componentele cu actiune homeopatica ce stimuleaza sistemul de aparare natural al organismului. Aceste componente sunt capabile sa creeze si deci sa calmeze, conform principiilor fundamentale ale homeopatiei, dureri sau stari febrile cu modalitati si patogenii diferite, asa cum intalnim la diferitele forme clinice ale afectiunilor enumerate mai sus. Aceasta sinergie medicamentoasa permite o actiune terapeutica cu marirea efectelor antalgice si micsorarea efectelor secundare nedorite.

Indicatii Cephyl

Tratament simptomatic al durerilor si starilor febrile: cefalee, migrene, nevralgii, dureri dentare, dureri reumatismale, sciatica, dismenoree, stari febrile.

Mod de administrare Cephyl

Fiecare comprimat trebuie luat cu putina apa, la inceputul sau in timpul mesei.
Adulti: 1 – 2 comprimate de 2 sau 3 ori pe zi.
Copii de la 3 la 7 ani:1/2 comprimat de 2 sau 3 ori pe zi.
Copii de la 8 la 15 ani: 1 comprimat de 2 sau 3 ori pe zi.

Contraindicatii Cephyl

Datorate aspirinei: boli ulceroase gastro-duodenale; accidente anterioare datorate hipersensibilitatii la salicilati; orice boala hemoragica constitutionala sau dobandita; riscuri hemoragice.
Datorate etenzamidei: inexistente la dozele terapeutice, chiar si la dozele mari, cu exceptia celor comune cu cele ale salicilatilor: boli ulceroase gastro-duodenale si hipersensibilitate la salicilati.

Precautii Cephyl

In caz de ulcer gastroduodenal, de tratament anticoagulant asociat, de tratament prelungit sau cu doza forte, de antecedente alergice la aspirina sau salicilati, de astm sau graviditate, se recomanda consultarea medicului.

Sarcina si alaptare

Evitati orice tratament cu Cephyl pe perioada sarcinii; totusi, luarea acestuia in primele 2 trimestre ale sarcinii nu creaza probleme.

Contraindicatii Cephyl

Ultimul trimestru al sarcinii deoarece acidul acetilsalicilic poate intarzia nasterea. Aspirina este folosita mai ales pentru a calma durerile sau pentru a scade febra. Pentru ca acest medicament sa fie eficace, va trebui sa respectati dozele indicate. Daca luati in acelasi timp si alte medicamente, asigurati-va ca nu este contraindicata aspirina. Inainte de a utiliza acest medicament la sugari sau la copii mici, verificati daca le poate fi administrat si mai ales daca doza corespunde, respectand intocmai posologia varstei ce figureaza pe prospectul medicamentului.
In atentia sportivilor: Acest medicament contine un principiu activ ce poate induce o reactie pozitiva la testele practicate din cadrul controalelor antidoping.