Dictionar medicamente litera C

Ciproheptadina. Prospect Ciproheptadina

Compozitie Ciproheptadina

1 comprimat contine 4,33 mg clorhidrat de ciproheptadina.

Actiune terapeutica Ciproheptadina

Antihistaminic si antiserotoninic activ, slab parasimpaticolitic si sedativ, mareste apetitul si influenteaza pozitiv curba ponderala si cresterea copiilor.

Mod de administrare Ciproheptadina

Oral-adulti: 1 comprimat de 3-4 ori/zi; copii: 0,25 mg/kg corp si zi, 1/2 comprimat la copii intre 2 si 6 ani, 1 comprimat de 2-3 ori/zi intre 7 si 15 ani.

Indicatii Ciproheptadina

Rinita alergica si vasomotorie, dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit in varicela, reactii locale la intepaturi de insecte, alergii medicamentoase, alergie fizica, profilaxia reactiilor alergice la sange si plasma, adjuvant in tratamentul socului anafilactic (dupa rezolvarea fazei acute prin adrenalina si alte masuri); cefalee vasculara si histaminica; sindrom dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinala prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina; inapetenta, mai ales la copii.

Contraindicatii Ciproheptadina

Glaucom cu unghi ingust, stenoza pilorica, adenom de prostata, batrani, debilitati, copii sub 2 ani.

Precautii Ciproheptadina

Prudenta in astmul bronsic, hipertiroidism, boli cardio-vasculare, hipertensiune arteriala.
Sarcina si alaptare: Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta cand se face tratamentul ambulator la conducatorii auto si la bolnavii cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse Ciproheptadina

Somnolenta, ocazional uscaciunea gurii, anorexie, tulburari de mictiune, ameteli; uneori, la doze mari, confuzie si ataxie, iar la copii fenomene de excitatie.