Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Codeina fosfat. Prospect Codeina fosfat

Codeina fosfat. Prospect Codeina fosfat
octombrie 18
15:44 2011

Compozitie Codeina fosfat

Un comprimat contine 15 mg fosfat de codeina si excipienti (lactoza, polividona, amidon de porumb, aerosil, stearat de magneziu, talc).

Indicatii Codeina fosfat

Tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonara si extrapulmonara.

Mod de administrare Codeina fosfat

Codeina se administreaza in doze cat mai mici, la adult 15 mg o data, pentru a putea fi repetata la nevoie. Nu se repeta administrarea inainte de 4 ore. Doze peste 50 – 60 mg pot accentua tusea.
Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Copii:
– intre 7-15 ani: 1-2 comprimate pe zi;
– intre 3-6 ani: 1/2-1 comprimat pe zi.

Contraindicatii Codeina fosfat

Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta, sensibilitate la codeina.

Precautii Codeina fosfat

Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar, la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Doze mai mari de 0,3 mg/kg corp pot produce convulsii la copii. Codeina poate dezvolta obisnuinta in cazul administrarii prelungite, in doze mari. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie. Figureaza in lista substantelor dopante (interzise sportivilor).

Sarcina si alaptare Codeina fosfat

Codeina se regaseste in laptele matern si trece prin bariera placentara. Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei, se recomanda totusi, ca si in cazul altor medicamente, administrarea cu prudenta femeilor insarcinate, mai ales in primele 3 luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza.

Reactii adverse Codeina fosfat

Pot aparea fenomene de sedare, greturi, varsaturi, vome, constipatie. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie.


Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment