Dictionar medicamente litera D

Dexpanthenol

Compozitie Dexpanthenol

Apa purificata, parafina, dexpanthenol, methylparaben, propylparaben. Dexpanthenol 5.%.

Mecanism de actiune Dexpanthenol

Dexpanthenol crema contine dexpanthenol care este provitamina B5, precursor de acid pantotenic, avand actiune similara acestuia. Acesta are o mare putere de penetrare a straturilor tegumentare; este biotransformat in acid pantotenic care este componenta a coenzimei A. Dexpanthenol are un rol important in multe reactii metabolice (metabolismul acizilor grasi, sinteza steroizilor, metabolismul energetic) stimuland epitelizarea si granulatia (cicatrizarea). Aplicarea repetata de DEXPANTHENOL crema are ca rezultat regenerarea rapida a tegumentelor.

Indicatii Dexpanthenol

Dexpantheno crema este utila pentru ingrijirea iritatiilor de scutece (dermatita de scutec) si a eritemului fesier; protectia pielii impotriva iritatiilor cutanate, inclusiv iritatii si fisuri mamelonare; protectia pielii impotriva uscarii si iritatiilor datorate detergentilor si altor substante chimice; regenerarea tegumentelor in caz de fisuri anale, intepaturi de insecte, arsuri usoare, inclusiv arsuri usoare (solare sau post – radioterapie/ post-fototerapie).

Doze si mod de administrare Dexpanthenol

Se aplica pe piele o pelicula fina de crema, de 2-3 ori pe zi si se maseaza usor.
Utilizarea in sarcina si lactatie: Dexpantheno crema poate fi utilizata in timpul sarcinii si lactatiei. In perioada alaptarii, pentru ingrijirea iritatiilor mamelonare, produsul va fi aplicat imediat dupa alaptarea copilului.

Masuri de precautie Dexpanthenol

Crema nu se aplica la nivelul ochilor. A se pastra la temperaturi de 15 – 25°C. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se lasa la indemana copiilor.