Dictionar medicamente litera E

Epicogel

Compozitie Epicogel

Fiecare 5 ml contin: hidroxid de aluminiu gel 405 mg, hidroxid de magneziu 100 mg, dimeticona 125 mg.

Actiune terapeutica Epicogel

Epicogel are un gust placut si o formula echilibrata asigurand remarcabile proprietati antiacide si antiflatulente precum si o motilitate intestinala normala. Hidroxidul de magneziu si hidroxidul de aluminiu gel previn si/sau calmeaza durerile in cazul ulcerului gastric, duodenal, esofagitei de reflux si gastritei, prin neutralizarea acidului clorhidric din sucul gastric. Mucoasa gastrica este astfel protejata de actiunea acidului si pepsinei. Hidroxidul de aluminiu disperseaza dimeticona, astfel incat aceasta formeaza un strat protector la nivelul mucoasei gastrice si exercita un efect antispumant prin reducerea tensiunii superficiale a bulelor de aer, facand posibila transformarea lor in bule mai mari, usor de eliminat. Distensia abdominala si dispepsia vor fi astfel reduse. Efectul constipant al hidroxidului de aluminiu gel este anulat de hidroxidul de magneziu.

Indicatii Epicogel

Epicogelul este indicat inurmatoarele afectiuni: ulcer gastric, ulcer duodenal, esofagita dereflux, gastrita, hernie hiatala, flatulenta, dispepsie.

Mod de administrare Epicogel

Posologia este de 1 – 2 lingurite de 4 ori/zi intre mesele principale sau dupa mese si inainte de culcare .

Interactiuni medicamentoase Epicogel

Epicogel intarzie absorbtia izoniazidei, tetraciclinelor, chinidinei, indometacinului, furosemidului, barbituricelor si digoxinului.