Euvirox. Prospect Euvirox

Indicatii Euvirox

În faza acuta a herpesului zoster si a varicelei. Infectii genitale primare cu virusul Herpes simplex si eventualele recidive. Herpesul labial si recidivele. Aciclovirul nu poate eradica virusul latent.

Contraindicatii Euvirox

Hipersensibilitate la aciclovir sau la una din componentele formulei. Aplicarea cremei pe mucoasa oculara.

Precautii Euvirox

Sarcina si alaptare: Sarcina: Studii efectuate pâna în prezent pe animale nu au demonstrat efecte teratogene la aciclovir, dar produsul nu a fost studiat la femeile însarcinate. Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele si riscurile terapeutice atât pentru pacienti, cât si pentru fat. Alaptare: Nu exista suficiente date privind distribuirea aciclovirului în laptele matern. Totusi exista posibilitatea de a trece în laptele matern în cantitati semnificative dupa administrarea topica, dat fiind faptul ca aciclovirul prezinta o absorbtie moderata la nivelul pielii lezate.

Reactii adverse Euvirox

Senzatie de întepatura sau mâncarime trecatoare la aplicarea cremei. Poate determina uneori aparitia de eriteme sau uscaciune a pielii, care regreseaza la întreruperea tratamentului.

Compozitie Euvirox

Crema continând aciclovir 5%, conservanti (nipagin, nipasol), excipienti pâna la 100 g.

Actiune Euvirox

Euvirox crema contine ca principiu activ aciclovir, un agent antiviral cu activitate inhibitorie specifica fata de virusul herpes simplex tip I (HSV-1) si II (HSV-2) si virusul varicelei zoster. Pentru a fi activ, aciclovirul trebuie transformat în aciclovir trifosfat. Acest lucru îl pot face, datorita unei enzime virale, numai celulele infectate cu virus herpetic. Aciclovirul inhiba multiplicarea virala prin blocarea ADN polimerazei, fara interferarea metabolismului celulei normale. Trecerea aciclovirului în circulatia generala este slaba dupa aplicarea cutanata. Concentratia plasmatica regasita dupa aplicatii repetate este nesemnificativa.

Administrare Euvirox

Euvirox crema se aplica pe piele (uz extern exclusiv). Aplicatii locale de 5 ori/zi, la 4 ore interval, timp de 5-10 zile. Se recomanda ca tratamentul sa se înceapa pe cât posibil la primele semne ale infectiei, pentru a se preveni eruptia, si sa se continue cel putin 3 zile dupa vindecare.