Dictionar medicamente litera F

Fluor Vigantoletten

Compozitie Fluor Vigantoletten

Fluor-Vigantoletten

1 tableta contine 12,5 mg/25 mg colecalciferol (corespondentul a 500U.I./1 000 U.I. vitamina D3), 0,55 mg fluorura de sodiu (corespondentul a 0,25 mg fluor).

Indicatii Fluor Vigantoletten

Profilaxia rahitismului, spasmofilie, osteomalacie, in formarea oaselor; profilaxia cariei dentare.

Mod de administrare Fluor Vigantoletten

Fluor-Vigantoletten 500: 1 tableta pe zi incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni. In continuare se va recomanda in al doilea si al treilea an de viata aceeasi doza, in special din septembrie pana in luna mai.
Fluor-Vigantoletten 1 000: 1 tableta pe zi incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni (mai ales in cazurile copiilor unde nu este sigur daca se va intalni necesarul de vitamina D, de ex. nasteri multiple, copii prematuri).
Se va administra: tableta se va dizolva intr-o lingurita cu apa sau se va administra direct in gura, de preferat in timpul unei mese sau cu 1 ora inainte sau dupa o masa ce contine lapte.

Contraindicatii Fluor Vigantoletten

Hipercalcemie.

Precautii Fluor Vigantoletten

Tiazide: risc crescut de hipercalcemie. Administrarea simultana de ioni de calciu si magneziu sub forma de lapte sau produse lactate reduce absorbtia de fluor.
Nota: Determinarea periodica a valorilor calciului in sange si urina la pacientii care se mobilizeaza putin si la cei cu calculoza renala (calculi de calciu) repetata in antecedente. Atentie la pacientii cu antecedente de calculi renali. Fluor-Vigantoletten 500/1 000 nu contin proteinele din laptele de vaca si nu contin lactoza.

Reactii adverse Fluor Vigantoletten

Hipercalcemie (in caz de supradozare). Rar, hipercalcemie si/sau hipercalciurie in caz de hipersensibilitate la vitamina D.