Ipertrofan. Prospect Ipertrofan

Compozitie Ipertrofan

Ipertrofan
Ipertrofan

Fiecare tableta enterosolubila contine mepartricin 40 mg si excipienti q.s.

Actiune terapeutica Ipertrofan

Mepartricinul (ester metilic al partricinei) este un derivat semisintetic al unui antibiotic polienic izolat de Laboratoarele de cercetare SPA, pornind de la o tulpina dintr-o cultura de Streptomyces aureofaciens. La administrarea pe cale orala, mepartricinul s-a dovedit a fi util in special pentru ameliorarea functionarii complexului uretro-prostato-vezical, la pacientii cu hipertrofie benigna de prostata.

Mecanismul de actiune, lipsit de efecte de tip hormonal, este datorat capacitatii mepartricinului de a fixa ireversibil fractiile sterolice intestinale. In prezent este recunoscut faptul ca depozitele crescande de colesterol din lumenul acinilor glandulari reprezinta un factor determinant in producerea hipertrofiei benigne de prostata (adenom de prostata). Scaderea nivelului sterolilor produce modificari favorabile ale simptomatologiei specifice asociate acestei afectiuni.
Ipertrofanul amelioreaza net principalele simptome: polakiuria diurnasi nocturna, tenesmele si reziduu vezical postmictional. Produsul este foarte bine tolerat, nu se absoarbe sistemic, actionand strict inlumenul intestinal.

Indicatii Ipertrofan

In tratamentul tulburarilor functionale care insotesc hipertrofia benigna de prostata HBP (adenomul de prostata).

Contraindicatii Ipertrofan

Hipersensibilitate cunoscuta fata de produs.

Reactii adverse Ipertrofan

Foarte rar pot sa apara gastralgie, greata, voma sau diaree.

Mod de administrare Ipertrofan

O tableta pe zi, la masa de seara, timp de unul sau mai multe cicluri de 30 de zile sau in conformitate cu indicatiile medicului. Tratamentul trebuie facut continuu, cel putin 30 de zile, chiar daca ameliorarea se obtine mai rapid.