Dictionar medicamente litera I

Isolipan. Prospect Isolipan

Compozitie Isolipan

Capsule ce contin 15 mg clorhidrat de dexfenfluramin si excipienti: 0,3 mg siliciu coloidal, 1,5 mg stearat de magneziu, 3 mg talc, 26,2 mg celuloza microcristalina, 32 mg amidon de porumb si 72 g lactoza.

Actiune terapeutica Isolipan

Insolipan actioneaza asupra sistemului de reglare fiziologica a greutatii corporale, diminuand si mentinand stabila greutatea individuala. Produsul permite reducerea consumului de glucide, mentinand ca hrana esentiala proteinele. Scaderea greutatii se face in mod lent si progresiv, efecul aparand dupa 2 saptamani de tratament. Produsul se diferentiaza radical de anorexigenele amfetaminice, nu are nici un efect psiho-stimulant si poate fi luat si in timpul mesei de seara.

Indicatii Isolipan

Asociat cu regim in diferite tipuri de obezitate (simpla, complicata, refractara la alte tratamente, cu tulburari de comportament alimentar).

Contraindicatii Isolipan

Glaucom.

Reactii adverse Isolipan

Mai rar: somnolenta, cefalee, astenie, depresie, insomnie, nervozitate, polakiurie. Mai frecvent: senzatie de uscaciune a gurii, greata, constipatie, diaree, care dispar dupa intreruperea tratamentului.

Mod de administrare Isolipan

Doua capsule pe zi : una dimineata si una seara, in timpul meselor. Tratamentul este insotit de un regim hipocaloric.