Leukocoria

Leukocoria (de asemenea, leukokoria, leucocoria) este o reflectie alba anormala de la nivelul retinei a ochiului. Leukocoria seamana cu stralucirea normala a ochilor,  leukocoria poate sa aparea la om si la alte mamifere.Leukocoria

Leukocoria este un semn medical pentru un numar variat de afectiuni, precum boala Coats, cataracta congenitala, cicatrici corneene, melanomul corpului ciliar, boala Norrie, toxocariasis ocular, retinoblastomul  si fibroplazia irisului (fibroplazia retrolentala) .

Datorita potentialului pericol pentru viata, natura canceroasa a unor afectiuni (retinoblastom),  de obicei sunt luate in considerare in diagnosticul  Leukocoriei.

Pe pozele facute  aparatul foto digital si cu ajutorul unui flash, leukocoria inlocueste  familiare efecte de ochi rosii, leukocoria provoca o reflectie de culoare alb stralucitoare intr-un ochi afectat de aceasta boala. Leukocoria pot fi observata, de asemenea, in lumina indirecta de intensitate scazuta.

Leukocoria poate fi descoperita la un examen oftalmologic de rutina. In scopuri de screening, testul roşu reflex este des  folosit. In timpul acestui test, atunci cand o raza de lumina este scurt proectata prin pupila, o reflectie rosie portocalie este normala.