Hemoroizi

Tratamentul la domiciliu al hemoroizilor

Tratamentul la domiciliu, care implica in principal stabilirea unor obiceiuri sanatoase de dieta si igiena, poate preveni agravarea simptomelor hemoroizilor. Vezi sectiunea de Prevenire de la acest subiect pentru mai multe detalii despre tranzitul intestinal sanatos.

Puteti folosi urmatoarele sugestii pentru a preveni agravarea simptomelor hemoroizilor sau pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastra.

          Evitarea agravarii hemoroizilor

Stergeti usor anusul cu hartie igienica alba umezita cu apa sau cu un agent de curatare (cum ar fi Balneol) dupa defecatie. Servetelele umede pentru copii sau alte prosoape umede sunt de asemenea folosite in acest scop.

Evitati frecarea in zona anala. Puteti sa clatiti sub dus sau pe un bideu in loc de stergerea cu hartie igienica. Dupa curatare, atingeti usor canalul anal cu un prosop moale absorbant sau o carpa.

Folositi sapunuri care nu contin parfumuri sau coloranti.

Alinarea durerii si mancarimilor

Luati medicamente antiinflamatoare fara prescriptie medicala. Acetaminofen (paracetamol) poate ajuta la durere. Aspirina si alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofen (Motrin) si naproxen (Aleve) pot ajuta la durere si umflaturi.

Faceti o baie de sezut. Umpleti cada cu suficienta apa calda pentru a acoperi zona anala. Faceti acest lucru de mai multe ori pe zi, mai ales dupa ce ati iesit cu scaun. Umeziti pentru cel putin 15 minute la un moment dat. Fiti atent ! Daca apa este prea fierbinte, v-ar putea opari.

Utilizati medicamente fara prescriptie medicala. recomandate de medicul sau de farmacistul dumneavoastra. Vezi sectia de Medicamente al acestui subiect cu referire la unguente fara prescriptie, creme si supozitoare.

Alte masuri de confort

Este posibil sa aveti nevoie de o zi sau mai multe de repaos la pat pentru a preveni exercitarea de presiune asupra venelor inflamate si iritate. Daca sunteti insarcinata in 3-6 luni, va poate fi de ajutor sa va intindeti pe o parte. Daca nu sunteti insarcinata, dormitul cu o perna sub soldurile dumneavoastra va va ajuta la reducerea umflarii hemoroizilor.

Încercati sa nu stati jos sau in picioare pentru o perioada lunga de timp cand hemoroizii sunt iritati. Daca trebuie sa stati in sezut pentru o perioada lunga de timp, asezati-va pe o perna. Evitati ridicarea de obiecte grele.

Purtati lenjerie de corp din bumbac pentru a preveni acumularea de umiditate, care poate provoca iritatia hemoroizilor. Purtati haine largi pentru a permite libertatea de miscare si pentru a reduce presiunea pe zona anala.

Sursa LaurusMedical