Dictionar medicamente litera A

Afrin – spray nazal

Compozitie Afrin

Afrin - spray nazal

1 ml de spray nazal Afrin contine 0,5 mg de hidroclorura de oximetazolina, 0,02 mg acetat fenilmercuric si 0,2 mg clorura de benzalconiu ca substante conservante.

Actiune terapeutica Afrin

Afrin este un spray nazal cu formula de lunga durata. Actiunea sa efectiva consta in ameliorarea prompta a congestiei nazale din raceli, sinuzite, polinoza si alte alergii respiratorii. Folosirea in mod obisnuit de doua ori pe zi a sprayului nazal Afrin este suficienta pentru a imbunatati respiratia de-a lungul unui interval de 24 ore.

Indicatii

Se foloseste in ameliorarea rapida a congestiei nazale, asociata cu raceli, sinuzite, polinoza si alte alergii de cai superioare.

Mod de administrare

Adulti si copii de la 6 ani in sus: 2 sau 3 pufuri in fiecare nara, dimineata si seara.
Nu depasiti doza recomandata. Nu folositi Afrin mai mult de 3 zile.

Precautii/Efecte secundare

A nu se depasi doza recomandata pentru ca pot aparea simptome ca arsuri, intepaturi, stranut sau cresterea secretiei nazale. Daca simptomele persista mai mult de 3 zile, consultati medicul.
Folosirea acestui pulverizator de catre mai multe persoane favorizeaza raspandirea infectiei. In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat asistenta medicala.
Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi cuprinse intre 2 si 30 grade Celsius

Mod de folosire

Cu capul in pozitie verticala, plasati orificiul sprayului in nara, fara sa obturati insa in totalitate. Presati sticla ferm si rapid, administrand numarul de pufuri recomandat, in fiecare nara. Curatati orificiul dispozitivului dupa fiecare folosire.

Forma de prezentare
Sticle de 20 ml.