Dictionar medicamente litera E

Epicocillin

Compozitie Epicocillin

Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune terapeutica Epicocillin

Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli, Proteusmirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Indicatii Epicocillin

Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat in tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) – chiar in conditiile in care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este in crestere; infectiile tractului urinar cauzate de E. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Mod de administrare Epicocillin

Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat;
Intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie;
Intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi;
Intratecal in meningite in urmatoarele doze:
– copii pana la 2 ani 5-10 mg/zi;
– copii intre 2-10 ani 10-20 mg/zi;
– adulti 20-40 mg/zi.

Contraindicatii Epicocillin

Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse Epicocillin

Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.