Dictionar medicamente litera K

Kineret

Actiune terapeutica Kineret

Kineret

Agent antiartritic. Anakinra imbunatateste simptomele artritei reumatoide. Nivelul maxim plasmatic: 3-7 h. T terminal: 4-6 h.

Indicatii Kineret

Scad semnele si simptomele si incetineste progresia degradarii structurale in artrita reumatoida activa moderat-severa la pacientii peste 18 ani la care unul sau mai multe medicamente antireumatice ce modifica evolutia bolii (DMARD) nu au avut efect. Poate fi folosit ca agent singular sau impreuna cu DMARD (in afara de agentii blocanti ai TNF).

Mod de administrare Kineret

Subcutanat: Artrita reumatoida; 100 mg/zi administrat prin injectare SC.

Contraindicatii Kineret

Sensibilitate cunoscuta la derivatii proteici ai E. coli. Folosirea vaccinurilor vii concomitent cu anakinra.

Precautii Kineret

Siguranta si eficacitatea medicamentului nu au fost determinate la pacientii imunocompromisi, la cei cu infectii cronice, in asociatie cu agentii blocanti sau in artrita reumoatoida juvenila. Vaccinarea are un potential mic de reusita la cei sub terapie. Folositi cu precautie in timpul lactatiei, la pacientii batrani, si la cei cu disfunctii renale.
Administrati aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi. Inainte de administrare, insepectati vizual solutia observand daca exista particule sau modificari ale culorii. Daca se observa, nu folositi seringa preumpluta. Administrati o singura doza zilnica (adica intregul continut al unei seringi de sticla preumplute). Aruncati produsul nefolosit deoarece nu are conservanti. Depozitati-l la frigider, la 2-8°C. Nu congelati si nu agitati. Feriti de lumina solara.

Observatii pentru pacient – familie

Medicamentul este distribuit intr-o seringa ce contine o singura doza si necesita depozitarea la rece. Verificati data expirarii, protejati de lumina, si nu agitati sau congelati. Injectati anakinra zilnic aproximativ la aceeasi ora, in tesuturi, conform instructiunilor. Pot apare reactii la locul injectarii; alternati locul si anuntati medicului eventualele inflamatii, dureri sau leziuni in zona respectiva. Evitati imunizarile cu vaccin viu pe durata tratamentului. In caz de infectie opriti medicatia si anuntati medicul. Medicamentul este foarte toxic; a fost asociat cu cresterea incidentei infectiilor grave. Sunt necesare controale dese de laborator (in fiecare luna timp de 3 luni, apoi la fiecare 3 luni) pentru hemoleucograma si pentru a fi evaluati de catre un reumatolog. Depozitati medicamentul intr-un loc sigur; indepartati acele conform instructiunilor.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati hemoleucograma, testele functionale renale si hepatice. Evaluati articulatiile si gradul de functionalitate si notati imbunatatirile / pierderea mobilitatii. Investigati amploarea si caracteristicile bolii, alti agenti folositi si care au dat sau nu rezultate precum si intensitatea durerii. Verificati daca exista interactiuni cu celelalte medicamente administrate. Nu administrati produsul impreuna cu agenti blocanti TNF sau la pacientii cu RA juvenila

Reactii adverse Kineret

La locul injectarii: eritem, inflamatie, durere. Manifestari generale: infectii severe, inclusiv celulita, pneumonie, infectii articulare sau osoase, pneumonie bacteriana. Alte infectii inclusiv IRS, sinuzita. De asemenea, boli maligne, cefalee. Hematologice: neutropenie. gastrointestinale greata, diaree, dureri abdominale.