Dictionar medicamente litera S

Spasmomen

Compozitie Spasmomen

Spasmomen

Spasmomen (bromura de otiloniu) este un compus original. Are actiune antispastica intensa si selectiva pe musculatura neteda a tractului digestiv. Este indicat in toate tipurile de stari spastice sau hiperkinetice datorate unei contractii patologice a fibrelor musculaturii netede de la nivelul tractului digestiv.

Actiune terapeutica Spasmomen

Este un antagonist de calciu cu efect miolitic direct, care este in inicat in diskineziile functionale si conditiile spastice de la nivelul aparatului digestiv (sdr de colon iritabil) si ca premedicatie in caz de efectuare a endoscopiei.

Doze si mod de administrare Spasmomen

1 comprimat filmat de 2-3 ori pe zi conform cu recomandarea medicului.

Indicatii Spasmomen

Afectiuni spastice ale tractului gastrointestinal (sindrom de colon iritabil, gastrite, gastroduodenite, enterite, esofagite). Pregatirea pacientului pentru investigatii endoscopice.

Contraindicatii Spasmomen

Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Masuri de precautie

Se recomanda administrarea cu prudenta la pacienti cu glaucom, hipertrofie de prostata, stenoza pilorica.
Sarcina si alaptare: desi nu s-au observat efecte embriotoxice, teratogene sau mutagene in studiile efectuate pe animale, se recomanda administrarea cu prudenta si numai sub supraveghere medicala stricta la gravide si in perioda de alaptare

Interactiuni: nu s-au raportat.

Supradozare Spasmomen

In studiile efectuate pe animale nu s-au inregistrat efecte toxice specifice supradozarii. De aceea, in cazul supradozarii este recomandata o terapie simptomatica de sustinere.

Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje

Nu se cunosc.

Incompatibilitati

Nnu s-au raportat.

One thought on “Spasmomen

  • folosescde mult timpdebridat si i ultimul timp si spasmomen ajuta cva la mentinerea functionnarela digestive lafunctionare bilei ajuta ceva va multumesc
    barbatul meu a urit recent de tumor hepatic operat facut metastaz mie mi frica si el a folosit spasmomen

Comentariile sunt închise.