Stiri Medicale

Cure de slabire

despre-cure-slabire-diete-greutate-ideala-arderea-grasimilorZece reguli pentru a elimina surplusul de greutate

Oamenii moderni au uitat ca sedentarismul si munca in birou fara a face exercitii fizice au efecte dezastruoase asupra corpului, ingrasindu-l.

Din ce in ce mai multi oameni la virste tinere ajung sa fie supraponderali sau bat la usa obezitatii. Stilul de viata stresant si sedentarismul locurilor de munca ii aduc in situatia de a depune kilograme in plus. De obicei aceste persoane nu fac miscare deloc, au locuri de munca ce implica sedentarismul, miscarea fizica fiind o amintire din anii de scoala. Sint oameni moderni, ce au uitat sa aiba grija de ei, dezordinea si excesele fiind preponderente in alimentatia lor. Iata de ce pentru a slabi aceste persoane, trebuie sa-si insuseasca citeva principii simple.

1. Cantitatea de mincare ce urmeaza a fi consumata poate fi impartita intr-o zi in 5-6 mese: 3 principale si doua gustari, cantitativ si calitativ fiind impartite astfel: 25-30% mic dejun, 40% prinz, cina 25-30% si 5% gustari cu evitarea obligatorie a gustarilor neprevazute (covrigei, cipsuri, seminte sarate, bomboane, etc.)

2. Nu uitati sa studiati etichetele de pe produsele cumparate; daca sint achizitionate din comert. Ele contin precizari exacte referitoare la valoarea energetica a produsului. In cazul in care aceste produse sint procurate de pe piata libera, procurati-va un tabel ce indica acest lucru, detailat pe grupe de alimente.

3. Folositi in alimentatie fructe, legume crude si proaspete dar si cereale. Ele contin zaharuri ce pot satisface nevoia de dulce dar si fibre naturale solubile si insolubile.  Sint sarace in calorii si induc rapid senzatia de satietate.

4. Pestele, cel oceanic mai ales, este bogat in acizi grasi, omega-3. Inlocuiti macar o masa de carne de purcel cu peste. Este ideal a se renunta complet la carne rosie si a o inlocui cu carne de pui mai saraca in lipide si mai bogata in proteine.

5. Mincati asezat: in liniste, stind la masa, pe scaun, fara radio, televizor, fara a desfasura nici o alta activitate in timpul alocat mincatului.

6. Consumati fast-food-uri, prajeli, sosuri picante, maioneze numai in excursii, petreceri, concedii.

7. Renuntati la bauturi racoritoare cu zahar, indulcitori si alcoo pentru ca au multe E-uri, chiar stricind echilibrul acido-bazic al organismului, si consumind calciul din oase.

8. Fara indoiala ca fiecare dintre dumneavoastra are nevoie de un regim alimentar personalizat, fara a renunta la nici o grupa principala de alimante. Daca nu se poate consulta un nutritionist, tineti seama de ce va face bine si ce nu, de deprinderile alimentare ale zonei unde v-ati nascut, adaptindu-le la sfaturile de mai sus.

9. Cintariti-va o data pe saptamina. Veti constata inca din prima saptamina citiva centimetri in minus pe abdomen si talie.

10. Compuneti si cititi in fiecare seara o declaratie de evaluare a momentului, urmind sa o modificati in bine, de la o saptamina la alta, de la o zi la alta. Aceasta poate fi: „Imi doresc sa slabesc. Doresc sa fac acest lucru intr-un mod sanatos. Am constientizat ca am o probelma si am gasit puterea sa o recunosc cu voce tare. Acesta este adevaratul scop al acestui nou regim de viata si depinde doar de mine sa-l indeplinesc. Multumesc tuturor organelor mele si doresc ca ele sa ma sustina in toate demersurile mele in acest sens.” Puteti adauga sau scoate ceea ce credeti ca va reprezinta sau nu. Aceasta declaratie va va ajutapsihicul de a iesi din anumite tipare mentale care v-au ajutat sa uitati ca si corpul vostru are nevoie de atentie.